گروهی از محققان و مهندسان با استفاده از فناوری رباتیک ابری با جمع آوری داده ها به صورت بلادرنگ، تفکر دسته جمعی و عبور از موانع و مسیرهای دشوار و بدون داشتن نقشه قبلی مسیر و به صورت تیمی یک روش جدید برای سیستم ناوبری رباتها ایجاد کردند.
محققان یافته های خود را در مجله IEEE / CAA منتشر کردند که بطور مشترک توسط مؤسسه مهندسان برق و الکترونیک (IEEE) و انجمن اتوماسیون چینی (CAA) منتشر می شود.
سیستم ناوبری رباتهای هوش مصنوعی
چندی پیش مفهوم رباتهای هوش مصنوعی که حرکات حیوانها را تقلید بکند، تنها یک رؤیا بوده و فقط در داستان های علمی تخیلی وجود داشته است. اخیراً محققان به این نتیجه رسیدند که عملکرد رباتها به صورت هم زمان و هماهنگ سبب می شود تا بتوانند از مسیرهای ناشناخته و دشوار عبور کنند.
عملکرد رباتها در رباتیک ابری
این گروه تحقیقاتی برای ارتقای وسعت ظرفیت تصمیم گیری گروه رباتهای خود از یک رویکرد سه جانبه استفاده کرده به طوریکه با استفاده از ترکیب روش dead reckoning، انتقال داده و بینایی ماشین به صورت لیزری و بلادرنگ، رباتها در سیستم رباتیک ابری به صورت تیمی تصمیم گیری کنند.
این تحقیقات بر روی ربات های چهار چرخ ساده برای عبور از مسیرهای دشوار و با مانع انجام شده است. همچنین برای بینایی رباتها از لیزر و یک جفت سنسور استفاده شده تا در تاریکی نیز دید داشته باشند و همچنین بر اساس بازتاب نور، موقعیت و فاصله تا مانع را ارزیابی کنند. این تیم تحقیقاتی به جای استفاده از دوربینهای دیجیتالی از سیستم لیزر استفاده کرده تا ربات در تاریکی نیز عمل کند و همچنین ارزانتر است.
کاربرد رباتها در رباتیک ابری
توانایی رباتها در عبور از مسیرهای دشوار برای مکانهایی که برای انسان، بسیار کوچک یا خطرناک هستند و بشر نیاز به جمع آوری داده در آنجا دارد، بسیار مفید می باشد.
همچنین رباتیک ابری در مناطقی که زلزله خیز است، کاربرد زیادی دارد به طوریکه این گروه رباتها که به این سیستم بینایی ماشین مجهز شده باشند، به راحتی می توانند بر روی ساختمانهای آن منطقه نظارت داشته باشند و در صورت بروز حادثه به سرعت عملیات نجات را انجام دهند.
هدف این تیم برای آینده، ارتقای بیشتر بینایی ربات است که موجب می شود سیستم گروهی ناوبری مبتنی بر رباتهای متصل به کلود به طور موثر در صنایع و برنامه های کاربردی، مفید واقع شود.