نخستین مأموریت ESA که به مطالعه سیارات خارج از منظومه شمسی اختصاص دارد، پس از اتمام موفقیت آمیز مرحله راه اندازی در مدار خود، قصد ارسال تلسکوپ فضایی Cheops برای شروع تحقیقات علمی در فضا را دارد.
تلسکوپ فضایی Cheops طی سه ماه آزمایش شد و تست آن موفقیت آمیز بود. آژانس فضایی اروپا اعلام کرده است که این ماهواره مشاهدات امیدوارکننده ای را در مورد ستاره های شناخته شده سیارات خارج از منظومه شمسی به دست آورده است.
عملکرد تلسکوپ فضایی Cheops
این ماهواره در دسامبر سال 2019 راه اندازی شده و تلسکوپ فضایی Cheops برای اولین بار پردازش داده ها را با گرفتن تصاویر تار به طور عمدی از ستاره ها در ژانویه آغاز کرد. تار کردن تصاویر ستاره ها موجب می شود که با پخش کردن نوری که از ستاره های دور، بر روی بسیاری از پیکسل های آشکارساز تلسکوپ انجام می شود، دقت اندازه گیری را بهبود بخشد.
آزمایشات انجام شده بر روی تلسکوپ فضایی Cheops
قبل از آنکه این ماهواره 1.5 متری به فضا ارسال شود، باید تعداد زیادی آزمایش را پشت سر بگذارد. پس از اینکه اولین آزمایشات بین ژانویه و فوریه در پرواز انجام شد، کارشناسان شروع به تجزیه و تحلیل پاسخ ماهواره و تلسکوپ و آشکارساز آن کردند. با شروع ماه مارس تلسکوپ فضایی Cheops شروع به تحقیق بر روی ستاره ها کرد.
تیمهای ESA از جمله ایرباس اسپانیا که پیمانکار اصلی شرکت هستند، میزان دقیق و پایدار بودن ماهواره را بررسی و تأیید کرده اند.