نمایشگر OLED یا LED اُرگانیک نوعی دیود نوری می باشد که در آن لایه الکترولیت که یک غشای نازک است در پاسخ به جریان الکتریکی، نور ساطع می کند. این لایه بین دو الکترود قرار دارد که الکترود لایه بیرونی نامشخص است. OLED ها در نمایشگرهای دیجیتالی مانند صفحه نمایش تلویزیون، مانیتور کامپیوتر، سیستم های قابل حمل مانند موبایل، کنسول بازی، PDA ها و دستگاه های پوشیدنی مانند ساعت مچی هوشمند استفاده می شوند.
بیشترین سهم نمایشگر OLED از بازار
طبق گزارش IDTechEx به نظر می رسد بیشترین کاربرد نمایشگرهای OLED در موبایل ها می باشد که شامل 88٪ از سهم بازار در سال 2018 است.
IDTechEx می گوید: ” موبایل با نمایشگر OLED عمدتاً توسط شرکت سامسونگ تأمین می شود، اما شرکتهای جدیدی همچونBOE Display ، CSOT ، EDO ،Tianman و Visionox که در چین مستقر می باشند نیز بر سر رقابت این محصول هستند.
تلویزیون های OLED که توسط شرکت LG تولید می شوند، 8 درصد از درآمد کل بازار را در سال 2018 تشکیل می دهند.
براساس این گزارش، بخش پوشیدنی فقط 2 درصد از بازار OLED را در بر گرفته است.
این شرکت همچنین ادعا می کند که بازار نمایشگر OLED در سال 2025 رشد بالایی خواهد داشت و سهم بیشتر بازار را به خود اختصاص خواهد داد.
نمایشگر QD
نمایشگرهای QD Emissive یا QLED همچنان در حال توسعه هستند و انتظار می رود که اولین نمایشگرهای QD منتشر شده در سال 2026 وارد بازار شوند که در این صورت OLED ارزش خود را در بازار از دست خواهد داد.
آینده نمایشگر OLED
شرکت سامسونگ به جای استفاده از صفحه نمایش شیشه ای برای نمایشگرهای OLED از صفحه نمایش پلاستیکی انعطاف پذیر و تاشو استفاده خواهد کرد.
در سال 2017 حدود 25.6% از نمایشگرهای OLED تولید شده، از جنس پلاستیک بودند. در سال 2020 با اولین نمایشگر تاشو که به بازار عرضه می شود، به میزان 35.3 درصد افزایش خواهد یافت.