شرکت Paragraf مستقر در کمبریج، سنسور اثر هال گرافن که یک سنسور مغناطیسی می باشد را در آزمایشگاه فیزیکی ملی (NPL) برای مقاومت در برابر اشعه ارائه کرده است.
آزمایشات انجام شده توسط NPL نشان داده است که به دنبال قرار گرفتن در معرض دوز نوترون 241mSv/hr که در حدود 30،000 برابر نوترون معمولی در ایستگاه فضایی بین المللی است، سنسورهای پاراگراف تحت تأثیر این میزان تابش قرار نمی گیرند.
طبق گفته این شرکت، این اولین بار است که یک دستگاه الکترونیکی مبتنی بر گرافن در بازار در برابر تابش نوترون نفوذ ناپذیر است. همچنین تأکید می کند که سنسور اثر هال گرافن سیلیکونی برای کار در چنین سطوحی به محفظه های مسدود کننده تابش نیاز دارد.
هکتور کورته لون، دانشمند NLP می گوید: اولین مجموعه یافته های ما بسیار امیدوارکننده بوده و ما انتظار نتایج مثبت بیشتری را طی چند ماه آینده خواهیم داشت. آزمایش الکترونیک مبتنی بر گرافن برای اثبات اینکه آیا می توان از این سنسورها در محیط های سختی که استقرار آنها محدود است استفاده کرد، بسیار اهمیت دارد.
همچنین این شرکت می گوید، قرار است آزمون های تابش آلفا، بتا، گاما و تست های الکتریکی با فرکانس بالا برای استخراج پارامترهای سیگنال کوچک و کشف حداکثر پهنای باند دستگاه ها، انجام شود.
ویژگی های سنسور اثر هال گرافن
سنسور اثر هال گرافن در شرایط عادی توسط μA جریان برق هدایت می شود و منجر به اتلاف انرژی μW می شود. این سنسور در مقایسه با سنسورهای معمولی اتلاف انرژی کمتری دارد. همچنین این سنسور را تنها می توان با 1nA هدایت کرد تا منجر به اتلاف انرژی pW شود. ممکن است غیر عادی به نظر برسد که بیشتر سنسورها با mA کار می کنند، اما حساسیت بالا و تحرک بالای الکترون گرافن به این معنی است که ما نیازی به انجام این کار نداریم.
وزن پکیج سنسور اثر هال گرافن 0.8 گرم می باشد که البته می تواند وزن کمتری نیز داشته باشد. این شرکت همچنین در حال بررسی ساخت سایر دستگاه های الکترونیکی مبتنی بر گرافن و مقاوم در برابر اشعه با شفافیت بالای 94% و در حدود 200nm و 900nm که در برخی طول موج ها بیشتر از 97% می باشد، است.